info@hamakusala.lt +370 674 74161
Kontaktai
0 0

Produktas sėkmingai pridėtas į pirkinių krepšelį

Kiekis
Iš viso

Krepšelyje yra 0 elementų. Krepšelyje yra 1 elementas.

Prekės iš viso
Iš viso pristatymas  Nemokamas!
Iš viso
Tęsti apsipirkimą Pereiti prie apmokėjimo
Menu

HAMAKAS NAMUOSE


Jei skaitote šį tekstą ir namuose dar neturite hamako, jums tikrai jo reikia! Net pačioje mažiausioje erdvėje gali įsikomponuoti sėdimas hamakas. Juk jis neužima vietos ant grindų, o prireikus viso kambario ploto, jį nusegsite akimirksniu! Fotelio taip lengvai nepaslėpsite. :)

Namų vidaus erdvėje optimaliausiai telpa sėdimi hamakai (tačiau įmanoma pakabinti ir gulimą). Jiems parinkime tokią vietą, kuri būtų namiškiam pakeliui, įvykių sūkuryje, taip jis taps traukos centru, niekuomet nekabės tuščias. Hamakui vietą rinkite be jokių savo fantazijos suvaržymų: vaikų kambaryje, skaitymo kampelyje, svetainėje, po laiptais – visur, kur norėsis prisėsti.

POVEIKIS/NAUDA/TERAPIJA

Hamakai turi nemažai mokslo įrodytų naudingų savybių. Lengvas sūpavimas mūsų kūnui primena potyrius išgyventus mamos įsčiose, todėl veikia raminamai. Net jei jus pykina sūpynėse, hamake galima sėdėti kojomis siekiant žemę ir taip atsipalaiduoti be jokių nemalonių pojūčių. Hamakus perka šeimos, auginančios vaikus su tokiais sutrikimais, kaip autizmas, hiperaktyvumas, nes vaikas susisupa į sėdimą hamaką, jaukiai pasislepia nuo didelės erdvės, vaizdų, atranda savo ramybės vietelę.

Jei skauda nugarą, hamakas taip pat atpalaiduos raumenis geriau nei paprasta kėdė, nes jame visas jūsų kūno paviršius prilaikomas proporcingai, neatsiranda spaudimas į konkretų tašką.

Hamake lengva migdyti vaikus, žindyti kūdikius, atpalaiduoti pilvuką nėštumo metu. Hamakai atneša truputį daugiau laimės į kasdienybę.

    

GULIMAS/SĖDIMAS

Namų erdvėje geriausiai atrodo sėdimas hamakas. Tikrai yra kabinančių ir gulimą hamaką, tačiau jam reikės arba kambario kampo – prie dviejų gretutinių sienų prigręžiami laikikliai, arba patalpos, kurioje skersai galima įtempti maždaug 3,5m ilgio hamaką.

 Estetiškai stilingesni gali atrodyti visokie mediniai kokonai, rutuliai, bet, jei atvirai, tai patogumas slypi paprastume. Klasikinis sėdimas hamakas, su kartele viršuje, bus saugiausias ir jaukiausias. Jei norisi daugiau atramų, galime įsimest į jį porą pagalvėlių. Kuo daugiau audinio – tuo patogiau, nes telpa didesnis žmogus, galima susikelti kojas į vidų arba tilpti dviese. Jei yra erdvės ilgesnei kartelei, pirkite ne vienvietį hamaką, o didesnį.

     

TVIRTINIMAS/KABINIMAS

Hamaką galima pakabinti visur. Net jei tai visiškai tuščia laukymė. Yra prigręžiamų detalių, stovų, nuo automobilio besilaikančių laikiklių arba, jei yra vienas medis, tai kitą medį atstojančių trikojų.

Jei turite vaikų, sėdimo hamako kabinimą pradėkite nuo detalės Swivel – tokio suktuko, kuris neleidžia vaikui susukti hamako audinio ir pasileisti greitai atsisukti. Nes tokie „atrakcionai“ labai greitai nupjauna hamako virves.

Sėdimą hamaką galima tvirtinti įvairiai (įkelsiu nuotraukų). Patogiausia yra įsigręžti žiedą į lubas. Toks laikiklis puikiai tiks ne tik hamakui, bet ir kitokiems įrengimam – sūpynėm, kopetėlėm ir pan. Jei lubos/perdanga betoninė, reikia įgręžti varžtą į lygią betono vietą. Jei lubos dengtos gipsu, teks pakombinuoti, bet dabar statybinių prekių parduotuvėse yra tokių prailgintų varžtų, kurie pasiekia giliau (po gipsu) esantį betoną. Į medines sijas taip pat paprasta įsigręžt.

  

Kitas variantas – įsigręžt ne į lubas, bet į sieną – taip tvirtinamas stovas Palmera. O jei jau niekaip neįmanoma gręžt, teks įsigyt stovą. Stovo didelis pliusas – kad hamakas galės keliauti visur, kur sumąstysite, pvz. vasarą statysite terasoje/balkone, o šaltu metu įsinešite į kambarį. Mūsų draugas naktį nešėsi hamaką su stovu namo, nes dėl patirtos traumos skausmų negalėjo miegoti atsigulęs. Hamakas buvo vienintėlė vieta poilsiui. Bet hamako tvirtinimas yra labai individualus ir nuo jūsų fantazijos priklausantis reikalas. Kiekviena vieta unikali, todėl hamakų tvirtinimai parduodami visuomet atskirai.

  

„PADIELKŲ“ NEREIKIA

Čia toks subtilus patarimas, bet labai dažnai susiduriam su žmonių nusivylimu, kai jie jau yra kažkur pirkę pigų, mažą, neaiškaus gamintojo hamaką, kuris nuvylė, t. y. suplyšo, nutrūko virvės, buvo nestabilus, vertė žmogų lauk ir pan. Hamako gamyboje svarbu, kad būtų išlaikytas technologijos originalumas, rišimo mazgai, proporcijų išlaikymas. Pačiupinėję tikrai pajustumėt, kuris hamakas kviečia prigulti.

Tai tiek apie hamakus namuose. Susikurkite savo poilsio oazę ir ji niekuomet nebus tuščia. Hamakas pritraukia tiek suaugusius, tiek vaikus, pakelia nuotaiką arba nuteikia svajingai.