info@hamakusala.lt +370 674 74161
Kontaktai
0 0

Produktas sėkmingai pridėtas į pirkinių krepšelį

Kiekis
Iš viso

Krepšelyje yra 0 elementų. Krepšelyje yra 1 elementas.

Prekės iš viso
Iš viso pristatymas  Nemokamas!
Iš viso
Tęsti apsipirkimą Pereiti prie apmokėjimo
Menu

KAS GAMINO TAVO HAMAKĄ?

 

Ar jums įdomu sužinoti, kodėl rinkoje vieni hamakai pigūs, o kiti, iš pažiūros tokie patys, žymiai brangesni? Ar esate įdėmiau pažvelgę į hamako audinį ir virves? Na ir kaip – patikimai atrodė?

Šie klausimai neišvengiamai turėtų jums kilti renkantis hamaką, nes jame ruošiatės sėdėti atsipalaidavę ir nesirūpindami jo tvirtumu ar saugumu. Tuo turėjo pasirūpinti gamintojas.

Hamakų Sala taip pat norėtų jums suteikti šiek tiek daugiau ramybės ir pasitenkinimo – mes jums papasakosime, iš kur atsiranda Amazonas hamakai, kas juos gamina ir kokios medžiagos naudojamos.

Brazilija. Amazonas kolektyvas

HAMAKO DALYS: AUDINYS, VIRVĖ, MEDŽIO KARTELĖ

Pagrindiniai hamako elementai yra – audinys ir virvės. Taip pat – mediena, jei renkatės sėdimą ar gulimą hamaką su paskirstymo kartele.

Visos dalys yra svarbios, nes tiek audinys, tiek virvės naudojimo metu patiria nemažas svorio apkrovas, jas veikia kintančios oro sąlygos – saulė, lietus, taip pat naudojant virvės bus nuolat susukamos ir persukamos. Jei hamakas pagamintas iš pigių žaliavų ir tik panašus į hamaką, o jo gamintojui nebuvo labai svarbu, kiek jis bus naudojamas ir kas jame supsis, susidursite su begale grėsmių: gali plyšti persukta virvė, gali driksti per plonas audinys, gali trūkti kartelė, gali... Geriau nė nesužinoti viso sąrašo, ar ne?

Tad jei nenorite papildyti youtube juokingų vaizdelių kolekcijos apie tai, kaip neišlaikę pusiausvyros griūvate iš hamako, kaip smagiai atsisėdus, plyšta jo medžiaga ar supantis nutrūksta virvės, prieš pirkdami hamaką domėkitės iš kur jis, kas jį gamino ir kokios teikiamos garantijos.

 

GIMTINĖ – BRAZILIJA

Ir šiandien nemažai brazilų miega ne lovose, o hamakuose. Hamaką rastume turbūt kiekvieno brazilo namuose, jie naudojami netgi nakvynei džiunglėse. Tad iš ko geriausia imti pavyzdį, jei ne iš brazilų? Amazonas įmonė ieškojo tikrosios kokybės, todėl ir hamakai nuo pat pradžių buvo pradėti gaminti Brazilijoje. Daugelis Amazonas hamakų modelių ir šiandien yra gaminama ten.

 

KĄ VEIKIA AMAZONAS? 

AMAZONAS įmonė įkurta 1995 m Vokietijoje, Miunchene ir nuo to laiko šis pavadinimas yra tapęs kokybės ir saugumo sinonimu. Tai vienas retų atvejų, kai gamintojas neperkelia savo gamybos pilnai į Kiniją – Amazonas turi savo fabrikus centrinėje Brazilijoje. Tai pats hamakų industrijos centras.

AMAZONAS hamakai jau daug metų yra tiriami nepriklausomų bandymų institutų. Šie tyrimai privalomi, norint gauti tarptautinius sertifikatus ir leidimus gamybai. Tačiau dabar, pats gamintojas papildomai įsteigė dar vieną bandymų pakopą, kad būtų dar nuodugniau ištiriamas hamakų atsparumas.

Testuojant AMAZONAS hamakai, sėdimi hamakai ir stovai tiriami sukeliant didžiules svorio apkrovas - net iki 600 kg (dedant į juos smėlio pripildytus maišus po 10 kg).

Tyrimai atliekami nuolat, visiems modeliams be išimčių, tad dabar AMAZONAS užtikrintai siūlo dar aukštesnę kokybę ir saugumą.

 

GIJOS IR VIRVĖS, KAS JAS AUDŽIA? SĄŽININGOS DARBO SĄLYGOS

Hamako konstrukcija yra labai svarbi. Nepakanka nuausti gražią ir spalvingą medžiagą bei pritvirtinti ją prie virvučių. Visas gamybos procesas turi būti nuoseklus ir apjungiantis tiek audinį, tiek virves, tiek medines prilaikymo dalis. Kad virvės nesutrūktų naudojant, jas tenka nuausti ir vientisai supinti kartu su hamako audiniu.

AMAZONAS hamakai iki šių dienų daugelyje gamybos etapų yra gaminami rankomis, naudojant autentiškas technologijas. Daugelis gamybos žingsnių reikalauja gilių žinių ir didžiulės patirties, tad gaminti gali tik patyręs ir sukaupęs daugiametę patirtį suaugęs specialistas. AMAZONAS papildomai prižiūri, kad gamykloje nebūtų naudojamas vaikų darbas.

Gamyba apima 12 svarbiausių žingsnių.

Džiugu žinoti, kad AMAZONAS dėka, neturtingiausiame kaimelyje sukurta virš 100  saugių ir stabilių darbo vietų!

 


MEDIENA – TIK IŠ ATSINAUJINANČIO MIŠKO!

AMAZONAS jungiasi prie miškų apsaugos.

AMAZONAS naudoja medieną tik iš tokių miškų, kurie kertami laikantis tvarios ir darnios plėtros principų. Tokie miškai tvarkomi laikantis Tarptautinės teisės normų, kurios gina Žemės biologinę įvairovę ir stengiasi ją išsaugoti ateities kartoms. Paprasčiau sakant, kertant šiuos miškus, į nukirsto medžio vietą sodinamas naujas medis, kuris augs ir todėl nebus sunaikinta egzistuojanti biologinė sistema.

Toks sąmoningas vartojimas leidžia mums išsaugoti gamtos įvairovę, švaresnį planetos orą, žalius plotus ir juose gyvenančius žvėris. Juk norime, kad ne tik mes džiaugtumėmės gamtos dovanomis, bet jų šiek tiek  dar liktų ir mūsų vaikams bei anūkams.

Tad ir mes visi – pirkdami AMAZONAS gaminius, padedame išsaugoti natūralius mūsų planetos miškus ir gamtinę įvairovę.

 

AMAZONAS PADEDA GATVĖS VAIKAMS

Mes visi kartu su AMAZONAS kuriame Brazilijos gatvės vaikų ateitį.

Brazilijoje nuolat gatvėje gyvena apie 25.000 visiškai apleistų vaikų. Kiekvieną dieną jie kovoja dėl išgyvenimo.

Šiems vaikams gelbėti dar 1994 m buvo įkurta organizacija „Der Kleine Nzareno“ (www.nazareno.de). Dviejuose kaimeliuose buvo pastatyti namai, kuriuose gali nuolat gyventi 110 vaikų ir jais čia rūpinamasi ištisą parą, suteikiant ne tik pilnavertį gyvenimą, bet ir išsilavinimą. Jie gali lankyti mokyklą.

Nuo 15 metų šie vaikai pradedami mokyti profesijos ir taip palydimi iki įsidarbinimo ir pilno pasiruošimo savarankiškam gyvenimui.

AMAZONAS prisijungė prie šio projekto ir kasmet dosniai jį paremia.

Tad Jūs, kaip hamakų pirkėjai, ne tik kuriate darbo vietas Brazilijoje hamakų gamyboje, bet kartu ir kuriate stabilesnę ateitį gatvėje gyvenantiems vaikams. 

***

Šiais masinės pramonės laikais pradedama vis garsiau kalbėti, kad vartojimas pasiekė tokį lygį, kad gamyklose dirbantys žmonės dirba vergiškomis sąlygomis, neskaičiuojant jų darbo valandų, įdarbinant net mažamečius vaikus. Tokių reiškinių nesistengia kontroliuoti netgi ypač garsių pasaulinių ženklų gamintojai – tai jiems apsimoka labiau.

Turime ir galime užkirsti tam kelią.  Privalome domėtis ir žinoti, kas ir kokiomis sąlygomis gamino mūsų naudojamus daiktus, nepirkti neaiškios kilmės produktų, nes tokius gaminius pirkdami remiame nesąžiningą rinką, vaikų išnaudojimą ir kitus nešvarius dalykus.

AMAZONAS tikslas yra užkirsti kelią tokiems reiškiniams. Šis gamintojas situaciją keisti pradeda nuo savęs: gamybą perkelia į neturtingus, tačiau darbščius žmones išugdžiusius Brazilijos kaimelius, medieną perka tik iš atsinaujinančius miškus kertančių tiekėjų, o gatvėje gyvenančius vaikus skatina ne dirbti, bet mokytis.

Hamakų Sala didžiuojasi galėdama siūlyti šiuos nuostabius hamakus ir jų priedus Lietuvos ir kaimyninių šalių rinkai!