info@hamakusala.lt +370 674 74161
Kontaktai
0 0

Produktas sėkmingai pridėtas į pirkinių krepšelį

Kiekis
Iš viso

Krepšelyje yra 0 elementų. Krepšelyje yra 1 elementas.

Prekės iš viso
Iš viso pristatymas  Nemokamas!
Iš viso
Tęsti apsipirkimą Pereiti prie apmokėjimo
Menu

Šiandien atsakome į klausimą, kodėl verta išmėginti nakvynes hamake vietoj palapinės!

 

Hamaką galima kabinti kur tik panorėjus

Kelionių metu visuomet nesunkiai rasite tinkamą vietą pakabinti hamakui. Tad, jei tik jūs neapsistojote paplūdimyje, nesunkiai rasite du medžius, pakankamai tvirtus jūsų svoriui nulaikyti – ir to pakaks patogiai nakvynei įsirengti. O jei dar turėsite pakankamai tvirtinimo virvės, jums nereikės jaudintis ir dėl atstumų tarp medžių – virvių ilgis kompensuos įvairius atstumų skirtumus. Jokio akmenuoto pagrindo, šlapios žemės, stačių šlaitų. Galėsite nakvoti virš grumstų ir šaknų, ant kalvų ar netgi ant sniego. Nuo įkyrių vabzdžių Jus apsaugos hamakai su tinkleliu. Kitaip tariant, visuomet įkursite tinkamą patogią stovyklavietę. O radę tinkamą vietą, hamaką pakabinsite greitai ir nesudėtingai  - tiesiog apviję medį virve ir ją užtvirtinę. Keliautojai su hamakais turi privalumą, nes jie drąsiai gali keliauti iš vienos stovyklavietės į kitas nepažintas vietas ir nesijaudinti, kad bus sudėtinga rasti vietą kitai nakvynei.



Jūsų miego įranga užims mažai vietos ir bus nesunki


Tinkamai supakuotas hamako maišelis nesukelia jokio rūpesčio kraunantis kuprinę, nes lengvai telpa joje arba ant jos, maišeliai itin smulkių matmenų. Ultra lengvi hamakai, tokie kaip Amazonas Adventure Hammock Ice-Blue sveria tik 180 gramų, o Moskito Traveller, su integruotu tinkleliu nuo vabzdžių - apie 500 gramų! Tiesa, dar įsidėsite ir tvirtinimo virves, bet jos išties yra minimalios apimties. Lyginant su palapinių sistemomis, rinkoje įmanoma rasti panašaus svorio ir super lengvų palapinių, tačiau jos, greičiausiai, užims tikrai daugiau erdvės Jūsų kuprinėje.



Miegas po žvaigždėtu dangumi

Taip, juk esate lauke, tad miegate po nesibaigiančia žvaigždžių jūra. Kas galėtų labiau išlaisvinti? Po Po tokios nakties jausitės gaiviau, labiau pailsėję ir energingi, kartais, galime teigti, jog pailsėsite puikiau nei savo namų lovoje. Jums nereikės atsiriboti nuo pasaulio ir užsidaryti tvankioje palapinėje, laukiant ryto, kuomet galėsite kuo skubiau iš jos išlįsti ir įkvėpti gryno oro. Naktis hamake apdovanos neįtikėtinais pojūčiais regint gamtą, švelniai gaivinant vėjeliui, o keltis galėsite kada tik panorėję.



Tiek pat puikaus komforto

Daugeliui dar sunku patikėti, jog keliaudami su hamaku, be palapinės, mes neprarandame nė kiek mums reikalingo komforto ar iškylų džiaugsmo. Gali atrodyti keistoka atsisakyti įpročio imti palapinę į keliones, kelionė su hamaku išties minimalistinė. Tačiau anaiptol – hamakas taip pat suteikia visus reikalingus patogumus: tinklelį nuo vabzdžių, brezentą nuo lietaus, erdvę pasidėti daiktams, vietą kilimėliui. Ir visi variantai gali būti ultra-lengvos versijos.

Miegosite geriau

Daugelis žmonių palapinę nakties miegui renkasi dėl jos įprastumo, tam, kad nereikėtų keisti nusistovėjusių įpročių. Hamaką labiau tapatiname su poilsiu, o palapinė mums atrodo tinkamiausia nakties miegui. Tačiau pamėginkite! Jums gali patikti ir netgi galite priprasti prie tokio miego, o ypač hamakui būsite dėkingi už sausus ir šiltus drabužius lyjant ar vėstant.

Tai tikrai daugiau nei vien tik hamakas

Hamakas tai ne vien lova jūsų nakvynei, jis gali tarnauti kaip puiki sofa poilsiui, pokalbiui po žygio ar dienos poguliui. Taip pat hamakas gali atstoti turistinę kėdutę gaminantis vakarienę. Netgi dienos žygiams verta imti hamaką – turėsite kur patogiai pailsėti visuose žygio etapuose. Tad net ir grįžę namo panaudokite hamaką – maloniam poilsiui kieme, netoliese kepsninės.

Tad pakelkite rankas aukštyn tie, kurie sutinkate, jog hamakas yra tikras šio mūšio nugalėtojas ir nuo šiol nebijokite „išeiti iš palapinės komforto zonos“ - čiupkite hamaką ir jau pradėkite planuoti sekančią laukinę kelionę su puikiais įspūdžiais.