info@hamakusala.lt +370 674 74161
Kontaktai
0 0

Produktas sėkmingai pridėtas į pirkinių krepšelį

Kiekis
Iš viso

Krepšelyje yra 0 elementų. Krepšelyje yra 1 elementas.

Prekės iš viso
Iš viso pristatymas  Nemokamas!
Iš viso
Tęsti apsipirkimą Pereiti prie apmokėjimo
Menu

GULIMAS HAMAKAS - LABAI PATOGUS, TAČIAU KURĮ RINKTIS?

Brazilai į tokį klausimą Jums atsakytų tiesiai šviesiai – tikras hamakas – tik be kartelės. Kodėl susiklostė taip, kad mums klasikiniu atrodantis hamakas su kartelėmis - visiškai nėra autentiškas ir įprastas šalyje, iš kurios jis ir yra kilęs?

Nuo senų senovės Brazilijoje, kur hamakai yra kasdienės buities dalis, šis „baldas“ kabėdavo ir kabo kiekvienuose namuose ir kiemelyje. Tikrasis autentiškas hamakas atrodo itin paprastai ir yra  skirtas nuolatiniam nakties miegui arba dienos poilsiui, tad klasikinė jo forma - be kartelių.

Tačiau mes  - Europiečiai ir galime sau leisti pasaulio patirtį kiek adaptuoti savo gyvenimo būdui ir pritaikyti ją įprastam namų stiliui. Mes laisvai renkamės, kokį gulimą hamaką pasikabinti – su kartele ar be jos.

Apžvelkime šių hamakų privalumus, trūkumus ir skirtumus.

ESTETINIAM VAIZDUI – SU KARTELE

Hamakas su kartele, arba, kaip mėgsta vadinti mūsų pirkėjai – "su pagaliu", atrodo išties šauniai. Pagaliukai hamako galuose dailiai paskirsto audinį, jį proporcingai įtempia, hamakas atrodo panašesnis į lovą nei į kabantį maišą. Priėjus prie hamako su kartele nereikia galvoti, kaip į jį įlipti ar atsigulti – jo forma aiški ir nekintanti.



Prie hamako su kartelėmis privalumų verta pažymėti ir vienodą įdegį. Taip taip, būtent šią savybę nurodo hamakų gamintojai ar poilsiaviečių atstovai. Gulint saulėkaitoje, hamakas su kartele jūsų neapgaubs ir saulutei bus lengviau pasiekti nemažą jūsų kūno plotą. Tad, jei hamaką kabinsite šalia baseino ir jame mėgausitės saulės voniomis, rinkitės su kartelėmis.

Bet hamakas su įtempimo kartelėmis turi vieną nemenką trūkumą – yra rizika iš jo iškristi jam apsivertus. Įtemptas audinys negarantuoja pakankamo įdubimo, tad kaskart atsigulę į hamaką su kartele, turėsite subalansuoti savo pusiausvyrą ir per daug nesiblaškyti gulėdami.

HAMAKAS SU PASKIRSTYMO KARTELĖMIS – NE VAIKAMS

Ypač nerekomenduojame šio tipo hamakų toms šeimoms, kuriose siaučia vienas ar keli mažyliai. Vaikai labai mėgsta hamake išbandyti naujus triukus ir atrasti niekam dar nematytas įlipimo/įšokimo/įgriuvimo pozas, tad tikimybė iškristi gan stipriai padidėja. Hamaką su kartele nesunku apsukti apie jo kabėjimo ašį, tad vaikai tikrai pasinaudos šia savybe. Jei jūsų hamake su kartelėmis žais vaikai, ypač akylai juos stebėkite ir neleiskite jame dūkti – tik ramiai pagulėti.



JEI SU KARTELE, TAI TIK SU DAUG AUDINIO

Tad jei nusprendėte rinktis gulimą hamaką su kartelėmis, būtinai rinkitės kokybišką ir būtinai tokį, kurio audinys yra gerokai platesnis nei kartelių ilgis. Nes tik platesnis nei kartelė audinys gali užtikrinti saugumą ir patogų gulėjimą – tokiame hamake gulėsite stabiliau, nereikės nuolat balansuoti pusiausvyros, o užsnūdę nerizikuosite nubusti ant žemės.

NIEKO GERO, KAI HAMAKAS TOKS SIAURUTIS... SVARBU NEUŽSNŪSTI (Nuotr.: http://absolventai.vgtu.lt):


ŠTAI TOKS HAMAKAS TIKRAI VERTAS JŪSŲ POILSIO IR YRA IŠTIES PATOGUS!  


SVEIKAM MIEGUI – HAMAKAS BE "PAGALIŲ"



Pirmieji hamakai kildinami iš Brazilijos, o į Europą mums juos atvežė pats Kristupas Kolumbas! Hamakus jis mums pristatė tiesiai iš Amerikos indėnų genties.  Be abejo, autentiškas ir miegui pritaikytas hamakas buvo ir yra be įtempimo/paskirstymo kartelių. Autentiškas hamakas – tai specialaus audimo medžiaga su įaustomis tvirtomis virvėmis jo pakabinimui.

Hamakas be kartelių
yra tobula vieta miegui. Juk turėjote pastebėti, kad vos įsitaisius hamake, net ir neplanuojant, apima toks malonus snauduliukas ir nenugalimas noras nors minutėlei užmerkti akis. Taip yra ne vien dėl malonaus hamako sūpavimo, tačiau ir dėl visapusiško raumenų atpalaidavimo. Hamakas apgaubia jūsų kūną, apimdamas beveik visas raumenų grupes, tad jums nebereikia rūpintis nė vienu raumenuku ir tai veikia atpalaiduojamai.

Hamakas be kartelių užtikrina proporcingą visų kūno dalių prilaikymą ir poilsį. Įsitaisius tokiame hamake nereikia balansuoti pusiausvyros.

KOKONAS, ŽIRNIS AR BRAZILAS PER SIESTĄ?

Nepamirškite ir teisingos gulėjimo technikos – neįkriskite į hamaką (jei jis - be kartelių) kaip žirnis į ankštį ar šilkverpis į savo kokoną – t. y. išilgai jo formai ir ilgiui. Nebent specialiai siekiate tokio efekto, t. y. norite gulėti pilnai apgaubtas ir net uždengtas hamako audiniu.

Įprasta ir teisinga gulėjimo hamake poza – kiek įstrižai jo ilgiui. Taip gulint labai lengva „įsipatoginti“, sureguliuoti norimą galvos atlošimo aukštį, kojų padėtį, o taip pat galite kartu ir stebėti jus supantį pasaulį. Jūsų galvos nedengia hamako audinys.


KUO DIDESNIS TUO ŠAUNESNIS!

Kaip ir daugelyje gyvenimo sričių – kuo didesnis, tuo daugiau privalumų. Na, bent jau apie hamakus galime tai drąsiai teigti.

Hamakai be kartelių būna labai įvairaus dydžio. Netaupykite ir nepirkite pačių siauriausių. Nebent ruošiatės jį kabinti vaiko poilsio zonoje arba kabinimui turite itin mažą atstumą (iki 3 m) , arba ruošiatės jį naudoti labiau tik kaip stiliaus detalę. Siauri hamakai – siauras poilsio diapazonas.

Didelis hamakas jums suteikia laisvę rinktis gulėjimo/sėdėjimo pozą. Įsitaisysite netgi lotoso poza, jei kils noras pamedituoti. Jame sėdėti galėsite netgi ne po vieną – su draugu(-e) įsitaisysite lyg ant sofos.

Dideliame hamake ramu saldžiai numigti ir suaugusiajam – platus audinys saugiai jus apgaubs ir prilaikys kiekvieną kūno dalelę.

Didelio hamako didelė ir leistina apkrova - tad pailsėti jame galės visi, netgi patys didžiausi dėdės ir tetos. O gal netgi po du ar po tris.

Vaikai saugiai dūks dideliame hamake neapsiversdami (be abejo, fantazijai ribų nėra, tad būkite netoliese). Drąsiai leisite žaisti ir po vieną, ir sulipti keliese. Atėjus popiečio miegui, su vaiku bus lengviau susitarti dėl miegojimo hamake nei nusibodusioje lovytėje.

AMAZONAS gamina abiejų tipų hamakus – ir su kartelėmis, ir be jų. Abiejų tipų hamakai kokybiški, autentiški ir saugūs. Rinkitės jums patikusį, o jei neapsisprendžiate – skambinkite mums į Hamakų Salą, mes jums padėsime įvertinti, kuris hamakas būtų optimaliausias jūsų aplinkoje.



Hammock makes you happy! Tikrai!